duminică, 31 martie 2013

Banana split


Nu stiu cat mai tin zilele astea caldute de toamna, dar profit de ele ca sa postez ultima reteta cu inghetata de anul aceasta: banane caramelizate servite cu inghetata de vanilie.
Reteta este inspirata de aici.
Ingrediente pentru Banana split
3 banane
50 gr unt
2 linguri ulei de dovleac (sau ulei de nuca)
3 linguri zahar brun
4-5 linguri rom (sau sherry oloroso dulce)
inghetata de vanilie
scortisoara
Portii: 3
Banana split - Preparare
  1. Se topeste, la foc mic, untul cu 1 lingura ulei de dovleac.
  2. Se adauga zaharul si se amesteca pana e aproape topit si compozitia incepe sa fiarba.
  3. Se adauga romul si se amesteca non-stop ca sa se topeasca tot zaharul
  4. Se finiseaza sosul cu 1 lingura de dovleac. Se trage tigaia de pe foc.
  5. Se adauga in sos bananele taiate in doua pe lung. Se stropesc cu sos, sa fie bine acoperite. Se lasa sa stea 10 minute.
  6. Se aseaza cate 2 felii de banana pe farfurie. Se aseaza cate 2-3 globuri inghetata intre ele si apoi se toarna sos deasupra. Se presara cu scortisoara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu