duminică, 31 martie 2013

Orez cu lapte (Budinca de orez)


E bun, e cremos si laptele condensat ii da o aroma mai speciala. Se poate servi ca desert sau la micul dejun.
Ingrediente pentru Orez cu lapte (Budinca de orez)
120 gr orez cu bobul rotund
500 ml lapte
170 gr lapte condensat
1 ou
o mana de stafide
scortisoara (sau cardamom, esenta vanilie, esenta migdale)
1 varf cutit sare
Portii: 3
Orez cu lapte (Budinca de orez) - Preparare
  1. Punem orezul la fiert cu laptele si laptele condensat. Amestecam des si fierbem la foc mic pana incepe sa se umfle orezul. Atunci adaugam stafidele, sarea si 1 varf lingurita scortisoara (sau alte arome). Continuam sa fierbem la foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul oalei.
    * daca folositi arome lichide, gen esenta de vanilie sau migdale, nu le adaugati acum fiindca se vor evapora!
  2. Cand orezul e fiert si mare parte din lapte e fi absorbit (trebuie sa fie o compozitie cremoasa), bateti bine oul. Adaugati din compozitia de orez vreo 6 linguri peste ou. Dati focul la cel mai mic nivel, astfel incat budinca sa nu mai fiarba! Turnati apoi amestecul cu ou in oala cu budinca si amestecati bine. Lasati pe foc inca 3 minute.
    * acum se adauga esenta de vanilie sau migdale!
  3. Serviti in boluri individuale sau pahare, presarata cu putina scortisoara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu