sâmbătă, 30 martie 2013

Prajitura cu gem



  • Ingrediente

    2 oua,
    unt 250 gr,
    zahar 200 gr,
    faina cat cuprinde,
    coaja rasa de la 1/2 lamaie,
    1 plic praf de copt,
    sare 3 g,
    gem 60 gr,
    zahar vanilat 1 plic,
    gem de prune 300 gr.
  • Mod de preparare

    Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea. Se adauga faina cu praful de copt si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie, intr-un strat nu prea gros apoi se pune deasupra gemul. Se coace la cuptor, la foc potrivit, 20 min. Se poate opri putin aluat in care se mai adauga faina si apoi se rade deasupra dupa ce s-a pus gemul.

    Este o reteta economica , cu ce avem in camara si frigider, o am de la bunica mea, o faceam impreuna.
  • Mod de servire

    Prajitura cu gem se serveste rece, alaturi de o ceasca de ceai sau o cafea aromata.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu