duminică, 31 martie 2013

Placinte motesti


Placinte motesti ca la Cabana Motilor de la Marisel. Sunt umplute cu cas si servite cu smantana si dulceata de afine.
Ingrediente pentru Placinte motesti
Aluat
500 gr faina alba
300 ml lapte caldut
1 ou la temperatura camerei
1 pliculet drojdie uscata (sau 1 pachet drojdie proaspata de 25 gr)
1/2 lingurita sare
1 lingurita cu varf zahar
Pentru umplutura si uns
250 gr cas (de oaie)
2 linguri smantana (acra)
2 linguri zahar
1/2 ceasca cu ulei (sau untura topita)
Pentru servit
smantana
dulceata de afine (sau alta dulceata acrisoara)
Portii: 5
Placinte motesti - Preparare
  1. Punem in cuva masinii de paine laptele cu oul batut, drojdia si zaharul. Deasupra se pune faina si se presara sarea. Se seteaza masina pe programul de framantat si crescut.
    * aluatul se poate framanta si de mana, apoi se lasa acoperit la crescut la loc caldut timp de 1 ora.
  2. Cat aluatul creste, se da pe razatoare casul. Amestecati smantana cu zahar.
  3. Cand aluatul e crescut, il scoatem din cuva si-l punem pe masa de lucru data cu faina.
    Se taie aluatul in 10 bucati egale.
  4. Se intinde fiecare bucata foaie subtire.
  5. Se presara pe cate o foaie cas razuit, apoi se acopera cu alta foaie. Se decupeaza cu o rola de bucatarie. Astfel marginile se vor lipi. Le verificati si daca nu sunt bine lipite le presati usor cu degetele.
  6. Asezati placintele formate pe un prosop curat si le ungeti deasupra cu ulei. La final veti avea formate 5 placinte.
  7. Incingeti foarte bine, la foc mare, o tigaie teflonata (sau de fonta). Dati apoi focul la mediu. Asezati cate placinte va intra in ea, cu partea unsa cu ulei in jos. Prajiti placinta pana devine rumena (cca 2 minute). Daca se umfla o intepati deasupra cu o furculita in cateva locuri. In timp ce se coace pe prima parte, ungeti placinta si pe a doua parte cu ulei. Intoarceti placinta si o coaceti si pe a doua parte.
  8. Scoateti placinta din tigaie si o ungeti deasupra cu smantana cu zahar.
  9. Stivuiti placintele una peste alta cand le terminati de copt.
  10. Se servesc placintele caldute cu dulceata de afine si smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu