sâmbătă, 30 martie 2013

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca


  • Ingrediente

    500 gr faina
    20 gr drojdie
    2 oua
    50 gr unt
    70 gr zahar
    240 ml lapte
    1 praf de sare
    coaja rasa de portocala
    1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    crema de ciocolata
    1/2 borcan gem de prune
    nuca macinata
    mac
  • Mod de preparare

    Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte.
    Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca.
    Untul il topim.
    Faina o cernem si o punem intr-un bol.
    Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
    Amestecam bine, apoi turnam lapte cate putin (sa fie putin caldut laptele) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
    Il acoperim si il lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.
    Rupem 8 bucati egale din aluat, si intindem cu sucitorul pana are o forma putin ovala.
    Taiem imaginar in doua pe lungime, partea de sus o taiem fasii, iar pe partea de jos punem umplutura: ori crema de ciocolata ori gem amestecat cu nuca macinata (sau alta umplutura ce va place).
    Rulam de jos in sus,inchidem bine si capetele in timp ce rulam sa nu iese umplutura.
    Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu ou batut si presaram mac.
    Le introducem in cuptorul incins circa 30 de minute (pana se rumenesc).
    Cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim.
    O super bunatate..
  • Mod de servire

    Parizienele cu crema de ciocolata sau gem de nuca se servesc cu fragute cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu