sâmbătă, 30 martie 2013

Cheesecake marmorat



  • Ingrediente

    Blatul: 
    300 g biscuiti digestivi zdrobiti 
    100 g unt topit 
    100 g ciocolata

    Crema de branza:
    600 g crema de branza 
    200 g smantana dulce
    200 g zahar
    3 oua
    1 lingura gem de afine/capsuni/zmeura/fructe de padure...
    200 g quark cu aroma de capsuni (se poate inlocui cu un iaurt cu fructe)
    1 lingura de gris sau 1 de faina ( optional)
    vanilie

    Jeleu: 
    200 g zmeura/afine
    1 lingura zahar
    1/2 plic gelatina rosie
    5 linguri apa sau suc de fructe
  • Mod de preparare

    Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa preferinte. Daca nu se leaga compozitia punem o lingura, doua de apa pana se omogenizeaza. Cu lingura punem in forma detasabila, tasand si apasand pentru a forma blatul. Il lasam deoparte pana preparam crema.

    Crema de branza

    Intr-un castron incapator punem crema de branza, smantana, zaharul, vanilia ( eu am pus baton de vanilie, se vad picatelele negre si aromate in crema ) , grisul sau faina, amestecam bine pana se omogenizeaza, adaugam si cele trei oua si le incorporam in crema de branza. Rezulta o crema moale. Turnam trei sferturi din crema peste blatul de biscuiti si peste sfertul ramas in castron punem quarkul cu capsuni si lingura de gem de afine. Punem in forma dupa fantezie, amestecam cu o scobitoare cele doua creme, pt a obtine un look marmorat. Il bagam in cuptorul incins, la temperatura medie (160-180 grade) timp de 45 de minute, maxim o ora, chiar daca marginile sunt coapte si interiorul tremura usor daca miscam forma. stingem focul si il lasam in cuptor pana la racire, dupa care il lasam la frigider pana a doua zi. Jeleul: daca folositi zmeura fierbeti-o 5 minute cu zaharul, treceti-o prin sita pentru a inlatura samburii si obtineti un piure fin pe care il amestecati cu cateva linguri de apa si cu gelatina, dati un clocot si turnati repede fierbinte, inclinand usor dar fara a mai atinge cu lingura deoarece se intareste rapid, prajitura fiind rece. 
  • Mod de servire


    Se serveste rece, cu sos de fructe sau la cafea. Reteta propusa de Anomiss pe forumul culinar.ro. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu