sâmbătă, 30 martie 2013

Fursecuri cu visine


  • Ingrediente

    3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)
    80 gr. zahar
    140 gr unt (la temperatura camerei)
    200 gr. faina
    coaja rasa de la 1 lamaie
    2 plicuri zahar vanilat
    visine
  • Mod de preparare

    Intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul. Mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul), apoi separati galbenusurile de albusuri, adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand in continuare. Albusurile nu le folositi. Dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati. Apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu. Dupa ce mixati, formati cu mainile o bila de aluat. Aluatul este fin, usor de lucrat si se curata usor de pe castron. Pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci, si le rotunjiti cum stiti voi mai bine. Dupa aia le aliniati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aplatizati-le foarte putin inainte sa le puneti in tava. Se face o gaura in mijlocul aluatului si asezati visinile in orificii. Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, la mijlocul cuptorului, dar sub ea mai asezati o alta tava goala. Daca nu mai aveti alta tava de aceeasi dimenisune, atunci puneti tava cu visine cu o treapta mai sus fata de centrul cuptorului. Lasati tava la cuptor cam 20-25 min, si verificati-le mai des. Sunt gata cand au devenit aurii, si visina s-a zbarcit Dupa ce scoatem fursecurile din cuptor: - se pudreaza, se pieptana visinele de zahar pudra, dandu-le cu o pensula inmuiata in apa. La sfarsit se topeste pe aburi 50 de gr. de ciocolata, care se pune intr-o punga decupata la un colt. Cu ciocolata se traseaza linii deasupra fursecurilor. Reteta propusa de Pocahontas


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu