sâmbătă, 30 martie 2013

Trifle englezesc cu cirese


  • Ingrediente

    300g pandispan
    300g cirese
    6lg lichior de cirese
    500ml crema englezeasca
    500ml frisca lichida
    migdale
  • Mod de preparare

    Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doresti sa il servesti si copiilor poti renunta la lichior.
    Prepara pandispanul dupa indicatiile din reteta, sau cumpara un blat de pandispan. Pregateste si crema englezeasca, ti-o recomand pe cea facuta acasa in detrimentul celei cumparate.
    Aseaza pe fundul vasului in care alegi sa prepari desertul, blatul de pandispan maruntit sau taiat felii. Spalaciresele si scoate-le samburii, si aseaza-le uniform deasupra blatului, pana il acopera. Apasa bine cu furculita ca sa iasa sucul din ele, dupa care stropeste-le cu lichiorul de cirese. Adauga crema englezeasca, tot in strat generos, dupa care incheie cu un strat de frisca proaspat batuta, pe care o poti aranja cu un posh.
  • Mod de servire

    Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu