sâmbătă, 30 martie 2013

Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie


  • Ingrediente

    Ingredinte 3 foi:
    3 ouă
    7 linguri lapte
    7 linguri zahăr
    7 linguri ulei
    o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
    făină cât cuprinde (33 linguri)
    coaja de la o lămâie
    1 linguriţă zahăr vanilat
    Ingrediente cremă:
    un litru lapte
    8 linguri făină
    7 linguri zahăr
    2 plicuri zahăr vanilat
    un pachet unt (200 gr)
    zeama de la două lămâi
    coaja de la o lămâie (opţional)
  • Mod de preparare

    1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
    2.Împărţim coca în 3 părti egale.
    3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
    4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
    Crema:
    1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
    2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
    3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
    4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
    Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).
    Sursa acestei retete este blogul culinar Sisters' Kitchen.
  • Mod de servire

    Prajitura "Alba ca Zapada" cu crema de lamaie se serveste rece, alaturi de un sirop natural din caise de la Bunatati in natura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu