sâmbătă, 30 martie 2013

Tort Zebra cu branza


  • Ingrediente

    Blat: 
    3 oua,
    75 gr zahar,
    1 plic praf de budinca de ciocolata,
    1 lingurita praf de copt,
    un plic zahar vanilat, 
    90 gr faina
    Creme: 
    10 foi de gelatina, 
    4 galbenusuri, 
    200 gr zahar, 
    250 ml lapte, 
    750 urda dulce sau Ricotta,
    sucul de la o lamaie, 
    500 ml frisca, 
    2 linguri cacao 
    Decor:
    sticksuri cu ciocolata
    crema de frisca cu cacao
  • Mod de preparare

    1. Pentru blat, se se para ouale. Se bat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25 de min. la 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.
    2. Se amesteca galbenusurile cu zahar si lapte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.
    3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.
    Sfat: sigilati bine inelul inainte de a incepe sa turnati crema peste blat ... eu nu am bagat de seama ca mi se scurgea pe langa ... si mi-au iesit dungile cam in zig-zag am remediat problema dar se putea si mai bine!
  • Mod de servire

    Decorati tortul Zebra cu branza dupa bunul plac, dupa ce a stat la rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu