sâmbătă, 30 martie 2013

Visine la borcan, cu salicilat


  • Ingrediente

    3 kg de visine curatate - deci cam 3.300 kg cu simbure
    1 kg zahar
    1 lingurita salicilat - de farmacie
  • Mod de preparare

    Sint convnsa ca se poate folosi si aspirina, dar sa fiu sincera nu as putea sa spun cite aspririne fac o lingurita de salicilat, ca nu stiu ce gramaj intra la un comprimat, ca mai sint si excipienti... Peste visinele curatate, intr-un lighean (atentie, daca le puneti in cratita smaltuita, sa nu fie smaltul sarit la ea) Se presara lingurita de salicilat, apoi zaharul. Timp de 24 ore, visinele se vor amesteca, si vor lasa din ce in ce mai multa zeama. Cind zaharul e topit complet (cam dupa 24 h) se poate pune la borcane. Din experienta, visinele dintr-un borcan de 800 ajung pentru o reteta de prajitura. Asa arata cind sint aproape gata de pus la borcan. Inca vreo 2~3 mixari, cu grija. Iar aici va arat un borcan din cele facute anul trecut, tin si 3 ani, ramin la fel de tari ca la inceput, isi mai schimba culoarea din visiniul intens pe care il au intr-un ton mai deschis.
  • Mod de servire

    Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu