sâmbătă, 30 martie 2013

Tort buturuga



  • Ingrediente

    blat
    6 oua
    300 g zahar pudra
    1 lingura ulei
    200 g faina
    crema
    100 g crema de branza
    100 g branza de vaci
    2 plicuri zahar vanilat
    300 ml frisca
    2 linguri dulceata de mure
    decor
    200 ml frisca
    1 plic nescafe
  • Mod de preparare

    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Amestecam galbenusurile cu albusurile. Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei. Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed. Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca.
    Crema:
    -mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema. Adaugam crema de branza. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori usor cu o lingura.
    Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema. Luam marginea blatului si incepem sa il rulam, apasand usor blatul in timp ce rulam. Dupa ce l-am rulat bine dam 10 minute la frigider.
    Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.
    Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata. Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)
  • Mod de servire

    Lasam tortul buturuga la frigider dupa care se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu