sâmbătă, 30 martie 2013

Chifle umplute


  • Ingrediente

    500 g faina
    1 cub de drojdie
    1 lingura de zahar
    1 lingura sare
    150 g unt
    150 g iaurt
    2 linguri ulei
    200 g crema de branza cu usturoi
    2 ardei rosii
    miez de lapte
    1 galbenus
  • Mod de preparare

    Faina o cernem intr-un vas, facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia, zaharul si un pic de apa, amestecam si lasam 10 min la loc cald, pe margine adaugam sare.
    Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate, daca este nevoie adaugam apa calduta, framantam o coca elastica si nelipicioasa dupa care o lasam sa creasca intr-un loc cald.
    Ardeii ii taiem felii pe care le vom taia in 2.
    Dupa ce a crescut coca o mai framantam putin dupa care luam o bucata si intindem o foaie in forma de dreptunghi.
    Ungem foaia cu crema de branza, adaugam bucatile de ardei si miez de lapte, rulam strans dupa care taiem sulul in 5 bucati.
    Le asezam cu grija in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem usor deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte.
    Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.
    Dam tava la cuptor pana ce chiflele se rumenesc frumos.
  • Mod de servire

    Chiflele umplute se poate servi si cu dulceata de ardei iuti.


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu