marți, 2 aprilie 2013

Negresa


O ispita in fata careia nu poti rezista prea mult.
Reteta mi-a trimis-o Simona acum cateva saptamani. De fapt mi-a trimis o poza cu negresele ei si am cerut reteta fiindca aratau minunat. Iar dupa ce am citit reteta, am stiut ca gustul va depasi aspectul. Si asa a fost. Singura modificare: am pus praf de copt in loc de 1 lingurita bicarbonat.
Ingrediente pentru Negresa
400 gr faina
300 gr zahar
1 pliculet praf de copt
200 ml cafea preparata (espresso)
110 gr unt
100 ml ulei
50 gr cacao (cacao Schmidt am folosit)
2 oua
100 ml lapte batut
1 esenta vanilie sau rom (am pus o lingura de rom)
Glazura
5 batoane Mars
100 ml frisca nebatuta
Negresa - Preparare
  1. Intr-un vas amestecati foarte bine faina, zaharul si praful de copt.
  2. Bateti ouale. Pregatiti laptele batut.
  3. Intr-o craticioara puneti cafeaua, untul, uleiul si cacaoa. Puneti la foc mic, amestecand tot timpul ca sa se omogenizeze amestecul. Cand ajunge la fierbere si da primul clocot, turnati acest sirop peste faina cu zahar. Amestecati rapid.
  4. Cand siropul e incorporat in mare, adaugati ouale batute. Amestecati iar energic si cand oul nu se mai vede adaugati laptele batut si esenta. Amestecati bine pana aluatul are o culoare omogena. Aluatul va avea consistenta unei lave groase care cade de pe lingura, dar incet.
  5. Turnati aluatul intr-o tava de 20 x 33 cm, tapetata cu hartie de copt pe care o ungeti cu putin unt. Nivelati aluatul in tava si bateti bine tava de masa sa se aseze uniform.
    * puteti folosi si o tava usor mai mare, fiindca negresele in tava mea au iesit destul de inalte.
  6. Dati la cuptor la 180C pentru 25 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata.
  7. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
  8. Preparam glazura: intr-o craticioara punem batoanele Mars maruntite si frisca. Punem pe foc mic si amestecam mereu pana ciocolata e topita complet. Cand e gata, o luam de pe foc si mai amestecam un pic in ea ca sa fie bine omogenizata si sa se dizolve toate acele bucatele mai albe din interiorul batonului Mars. O lasam inca 5 minute sa se racoreasca. Glazura trebuie sa fie doar calduta si sa se fi ingrosat un pic in acest timp.
  9. Intre timp prajitura s-a racit si ea, e doar calduta. Taiati-o cuburi de marimea dorita direct in tava. Turnati glazura peste ea si nivelati. Lasati sa se raceasca de tot.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu