duminică, 31 martie 2013

Clatite americane cu afine


Clatite americane (pancakes) cu fructe.  Daca nu adaugati afinele, raman chiar cele simple pe care ei le servesc cu sirop de artar.
Cu siguranta sunt indragite de copii deoarece dupa ce ai mancat una limba si dintii devin violet, asa ca aveti grija cui zambiti dupa ce le mancati. 
Ingrediente pentru Clatite americane cu afine
200 gr afine
180 gr faina
60 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mici
470 ml lapte batut
20 gr unt topit
Bucati: 15 
Clatite americane cu afine - Preparare
  1. Intr-un bol mare amestecati faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.
  2. Separat bateti bine ouale, adaugati laptele batut si 2 linguri unt topit. Amestecati bine.
  3. Turnati acest amestec peste cel de faina si amestecati, dar nu foarte mult, pana nu se mai vede faina, chiar daca raman cocoloase in aluat.
  4. Incingeti bine o tigaie. Stropiti cu putina apa si daca sfaraie, atunci tigaia e suficient de incinsa. Acum dati focul pe mediu spre mic, obligatoriu. Clatitele nu se fac la foc mare!
  5. Folosind o pensula de silicon ungeti tigaia cu unt topit.
  6. Adaugati o lingura din compozitia de clatite si cu dosul lingurii dati forma de cerc. Presarati afine peste clatita si apasati-le usor cu mana sa intre bine in aluat. Lasati sa se prajeasca pana vedeti ca margine clatitei este uscata, cca 2 minute. Folosind o paleta intoarceti clatita si mai prajiti 2 minute. Repetati pana terminati aluatul.
    * intr-o tigaie normala intra cam 3-4 clatite o data
  7. Dupa fiecare tura de clatite stergeti tigaia cu un servetel si apoi ungeti-o cu unt.
  8. Scoateti clatitele pe o farfurie. Serviti imediat, pudrate cu zahar si miere daca le doriti mai dulci. Eu le-am asezat pe farfurie cu "fata" frumoasa (cea prajita prima data) in sus 
    * se pot adauga afinele direct in aluatul de clatite, dar atunci nu vor mai avea fata "frumoasa"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu