sâmbătă, 30 martie 2013

Prajitura cu mousse de pralin si caise


  • Ingrediente

    Mousse de caise

    Pralin de alune de padure si mousse de pralin

    Alune caramelizate

    Daquoise cu migdale si alune de padure

    Biscuit cu ciocolata si alune de padure
  • Mod de preparare

    Pe o tava se lipeste o foaie de acetat/sau hartie de copt cu banda adeziva. Se pune inelul detasabil (reglat la dimensiunea blaturilor) si se toarna mousse-ul de caise. Se pune cateva minute la rece, sa se intareasca usor, apoi se aseaza blatul cu ciocolata si alune, care se imbiba cu un sirop facut din sucul compotului de caise si 1 lingura lichior de caise (optional). Apoi se toarna jumatate din mousse-ul pralin, se presara alunele caramelizate tocate. Se adauga restul de mousse pralin, apoi blatul daquoise, imbibat cu un sirop facut din apa si zahar si 1 lingura rom. Se inveleste cu film alimentar si se da la rece sa se intareasca, cel putin 2 ore. Se rastoarna si se decoreaza dupa preferinta. Reteta propusa de Daneza13


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu