sâmbătă, 30 martie 2013

Prajitura cu miere si crema caramel


  • Ingrediente

    Ingrediente: 
    Pentru foi: 
    1 ou,
    120g zahar,
    80 g unt,
    2 linguri miere de albine,
    3 linguri lapte,
    1 lingurita bicarbonat de sodiu,
    2 linguri de cacao,
    300 g faina. Crema: 
    200 g zahar,
    200 ml apa,
    3 linguri faina,
    100 ml lapte,
    120 g unt
  • Mod de preparare

    Mod de preparare: 
    Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se impartealuatul in 4 parti egale si se coc 4 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. (eu intiund foile direct pe tava unsa cu unt si tapetatat cu faina). Se coc la foc potrivit cam 15 minute.
    Pentru crema: 
    Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop. Separat se amesteca laptele cu faina sa nu faca cocoloase si se adauga la sirop, lasand pe foc sa fiarba inca 2 -3 minute amestecand continuu.
    Dupa ce a fiert crema se lasa putin la racit dupa care se incorporeaza untul cate putin. Ca sa nu se taie crema se foloseste unt cu 80% grasime. Dupa ce s-au racit foile si crema, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema , se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.
  • Mod de servire

    Prajitura cu miere si crema de caramel se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura de ciocolata facuta in casa.

    Reteta de prajitura cu miere si crema de caramel a fost propusa pe forumul Culinar.ro de beatricecristian.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu