sâmbătă, 30 martie 2013

Diplomat de lamaie



  • Ingrediente

    Blat
    6 oua,
    120gr zahar,
    180gr faina, 
    1 esenta de vanilie
    Crema:
    1 lamaie, 
    250g zahar, 
    4 oua, 
    430 gr iaurt, 
    200 gr frisca, 
    2 plicuri de gelatina, 
    200 ml de apa
    Siropul:
    200 ml apa,zahar ( dupa gust), vanilie
  • Mod de preparare

    Blat: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie Crema: Se spala lamaia (o lamaie si jumatate) se fierbe in apa, taiata felii subtiri pe lungime, dupa care se adauga zaharul - 150 gr zahar( se scot lamaile) Se pune gelatina la inmuiat 10 min in apa si apoi o topesti la bain marin -1 lamaie rasa si stoarsa Intr-un vas se freaca galbenusurile cu 250 gr zahar, se adauga iaurtul, frisca, gelatina, siropul de lamaie, coaja si zeama de lamaie La final se bat albusuile si se adauga la crema. Siropul se foloseste pentru insiroparea blatului de tort. Se pune celofan intr-o cratita si se pune1/3 din crema. Se insiropeaza primul strat de blat si se pune crema, apoi cel de-al doilea strat de crema. Pentru ornat: frisca
  • Mod de servire

    Se lasa o noapte la figider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu