Ingrediente
Aluat de baza sufle:
500ml lapte
2 pastai de vanilie
250g ciocolata amaruie
4-5 linguri de faina
apa
5 galbenusuri
Pentru formele de sufleu:
100g ciocolata amaruie razuita
unt pentru uns formele
Pentru a forma sufleul:
600g aluat de baza
350g albusuri (5)
100g zahar pudra
un varf de sare
Mod de preparare
In primul rand preparam aluatul de baza pentru sufleu:
Pur si simplu pune la foc mic laptele impreuna cu pastaile de vanilie. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga faina amestecata cu putina apa, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Nu aduce amestecul la punctul de fierbere, ia-l de pe foc chiar inainte si adauga ciocolata si galbenusurile de ou. Amesteca bine si lasa-l deoparte sa se racoreasca.Pregateste formele de sufleu:
In primul rand ungele bine cu unt formele pentru sufleu, astfel vor ajuta sufleul sa creasca. Apoi presara in fiecare forma ciocolata razuita sau pudra de cacao.Pregateste sufleurile:
Pune albusurile intr-un vas impreuna cu varful de sare si mixeaza la viteza medie pana cand sunt pufoase si ferme.Adauga1/3 din cantitatea de albus in aluatul de ciocolata, ca sa il aduci la o textura similara, dupa care adauga si restul albusului si amesteca usor.Pui aluatul de sufleu astfel preparat in formele individuale, si le dai la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 14 minute. Incearca sa nu deschizi usa in timpul coacerii lor, le va afecta capacitatea de crestere.Lasa sufleul de ciocolata sa se raceasca in cuptor.Mod de servire
Sufleul de ciocolata se serveste cu fructe proaspete sau pudrat cu cacao.
sâmbătă, 30 martie 2013
Sufleul de ciocolata a lui Gordon
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu