Ingrediente
INGREDIENTE:
250 g faina; 3 oua; 230 g zahar; 200 g iaurt Danone natural; 100 ml ulei; 1 plic zahar vanilat; 1 lingurita plina praf copt; coaja de lamaie rasa; un praf sare; esenta vanilie; 50-100 g nuca; gem.Mod de preparare
1. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devin pufoase si isi dubleaza volumul.2. Se adauga iaurtul, esenta de vanilie si uleiul treptat mixand in continuare.6. Dupa cca. 20-25 min scoatem tava si ungem prajitura cu un strat de gem cu consistenta mai groasa.7. Presaram cu nuca taiata mai mare si razuim pe razatoarea bila de aluat .8. Bagam din nou tava inca 10-15 min.9. Se vede cand e coapta ca e maronie pe margini si se desprinde de tava.Mod de servire
Prajitura Carmen cu gem si nuca nu se taie calda. Se lasa sa se raceasca bine in tava si apoi se taie usor fara sa apasam cu un cutit bine ascutit in patrate.
sâmbătă, 30 martie 2013
Prajitura Carmen cu gem si nuca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu