sâmbătă, 30 martie 2013

Urdoaice


  • Ingrediente

    1 kg faina
    1 cub drojdie
    7 linguri de zahar
    10 linguri ulei
    2 oua
    1 lingurita sare
    coaja de la 1 lamaie
    100 ml bere
    300 ml lapte
    UMPLUTURA
    700 g urda
    2 oua
    un praf de sare
    5 linguri zahar
    marar verde(1 legatura mai mare)
    uns
    1 ou
  • Mod de preparare

    Urdoaicele sunt produse de panificatie sarate foarte gustoase. Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
    Amestecam bine urda cu ouale, sarea, zaharul, adaugam mararul tocat si amestecam.
    Intindem o foaie de cca 0.5 grosime, taiem patratele si punem 1 lingura de compozitia de umplutura, strangem colturile (le unim).
    Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le lasam sa mai creasca 30 min, dupa care le ungem cu oul batut bine.
    Dam la cuptor pana urdoaicele se rumenesc frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu