Ingrediente
1 kg faina
1 cub drojdie
7 linguri de zahar
10 linguri ulei
2 oua
1 lingurita sare
coaja de la 1 lamaie
100 ml bere
300 ml lapte
UMPLUTURA
700 g urda
2 oua
un praf de sare
5 linguri zahar
marar verde(1 legatura mai mare)
uns
1 ouMod de preparare
Urdoaicele sunt produse de panificatie sarate foarte gustoase. Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Amestecam bine urda cu ouale, sarea, zaharul, adaugam mararul tocat si amestecam.
Intindem o foaie de cca 0.5 grosime, taiem patratele si punem 1 lingura de compozitia de umplutura, strangem colturile (le unim).
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le lasam sa mai creasca 30 min, dupa care le ungem cu oul batut bine.
Dam la cuptor pana urdoaicele se rumenesc frumos.
sâmbătă, 30 martie 2013
Urdoaice
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu