sâmbătă, 30 martie 2013

Cheesecake Brownie


  • Ingrediente

    Pentru crema de branza:
    250 gr ricotta
    250 gr mascarpone
    100 gr crema branza (eu am folosit Rama)
    1 ou
    2 linguri zahar
    1 lingura faina
    esenta vanilie
    Pentru brownie:
    200 gr zahar
    300 gr ciocolata
    200 gr unt
    150 gr faina
    1 lingurita praf copt
    6 oua vf sare, esenta vanilie
  • Mod de preparare

    Cheesecake Brownie este desertul preferat al copiilor sin Statele Unite, insa foarte rapid a devenit un desert popular si la  noi, mai ales ca este foarte usor de facut. Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la cuptor. Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata, luam vasul de pe foc si lasam la racit. Separat, mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul.
    Ajutandu-ne de un tel incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt ( in nici un caz nu folositi tava de la cuptor pentru ca este prea mare) si punem compozitia de mai sus. Acum e momentul sa folosim si compozitia de branza. Ajutandu-ne de o lingura, punem din loc in loc si crema de branza pana terminam compozitia. Amestecam usor cu o furculita sau cu o scobitoare. Dam la cuptor, la foc mic pentru 40 min.
  • Mod de servire

    Cheesecake Brownie se taie cubulete si se serveste cu o ceasca calda de cafea sua stropit cu sirop de fructe. Reteta Cheesecake Brownie a fost propusa de Bucataria_Portocalie pe forum culinar.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu