Reteta pentru aceste tarte portugheze dragute si gustoase mi-a fost sugerata de Gabi, una din vizitatoarele siteului. Ieri le-am facut prima data iar azi am repetat inca o data figura. Prevad ca nu vor rezista prea mult nici de data asta.
Este o reteta simpla, ideala sa implicati copiii la pregatirea ei. Mie cel putin mi-a placut la nebunie sa pun aluatul in forme, parca ma jucam iar cu plastilina
Ingrediente pentru Tarte cu crema de vanilie
1 foaie aluat foietaj (30 cm x 30 cm; decongelat, dar rece)
Crema de vanilie
500 ml lapte
150 gr zahar
1/2 baton vanilie
2 fasii coaja de lamaie
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
4 galbenusuri
40 gr amidon
150 gr zahar
1/2 baton vanilie
2 fasii coaja de lamaie
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
4 galbenusuri
40 gr amidon
Bucati: 15
Tarte cu crema de vanilie - Preparare
- Se ia aluatul foietaj si se ruleaza. Se taie ruloul obtinut in felii de 2 cm grosime.
- Se ia fiecare felie de aluat, se pune intre doua folii de plastic si se aplatizeaza cu fundul plat al unei farfurii, astfel inca sa obtinem un disc de aprox. 10 cm.
- Se aseaza discurile in forme de muffins unse foarte usor cu ulei (eu am inmuiat un servetel de hartie in ulei si cu el am uns formele; daca formele sunt unse prea tare va fi greu sa asezati discurile in forme fiindca aluneca). Cu degetul apasati discurile sa se potriveasca frumos in forma.
- Puneti tava in frigider pana terminati crema.
- Preparati crema dupa instructiunile de aici (pasii 1-6) cu singura diferenta ca la pasul 1 veti adauga si coaja de lamaie si batonul de scortisoara, alaturi de vanilie.
- Se umplu cupele cu crema de vanilie calduta. Nu le umpleti prea tare fiindca crema de vanilie se umfla la copt.
- Se coc la 200C pentru 25 minute.
- Se scot din cuptor si dupa cateva minute se pot scoate din forme. Sunt bune caldute sau reci presarate cu scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu