sâmbătă, 30 martie 2013

Sufleu cu migdale si frisca


  • Ingrediente

    1 baton vanilie,
    250 ml lapte,
    250 gr frisca,
    75 gr zahar,
    6 albusuri,
    5 galbenusuri,
    3 linguri zahar pudra,
    200 ml sos de caramel,
    100 gr fulgi de migdale
  • Mod de preparare

    Acest delicios sufleu de migdale este reteta ideala atunci cand aveti pofta de ceva dulce. Poate constitui desertul preferat al intregii familii, fie ca e zi de sarbatoare sau doar o duminica obisnuita.
    Sufleu cu migdale si frisca se prepara astfel: Batonul de vanilie se pune la fiert impreuna cu laptele si frisca. Se lasa 15 minute, apoi se scoate. Se bat la bain-marie galbensurile cu zaharul, apoi se toarna laptele cu vanilia si se amesteca cateva minute, dupa care se lasa la racit. Separat, se bat albusurile cu zaharul pudra. Se toarna compozitia intr-o forma de sufleu si se lasa la copt 1-2 minute, in cuptorul cu microunde, dupa care se rastoarna peste sosul de vanilie.
  • Mod de servire

    Se orneaza cu sos de caramel si migdale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu