sâmbătă, 30 martie 2013

Prajitura cu prune, nuci si ciocolata



  • Ingrediente

    115ml ulei de floarea soarelui
    140g faina
    70g faina de migdale
    2linguri praf de copt
    un varf de sare
    un ou mare
    115ml lapte
    sucul si coaja de la o lamaie
    280g zahar
    1 lingurita aroma de migdale
    7-9 prune, taiate cuburi dar cu coaja
    28g nuci
    1/2 tableta ciocolata maruntita sau 28g banuti de ciocolata
    2linguri unt nesarat la temperatura camerei
  • Mod de preparare

    1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade, si unge si tapeteaza cu faina o tava ovala cu fund detasabil (sau ce forma doresti) pentru cuptor.
    2. Amesteca intr-un bol faina impreuna cu faina de migdale, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol amesteca oul impreuna cu uleiul, laptele, coaja si sucul de la lamaie, zaharul si esenta de migdale. Mixeaza pana obtii un amestec omogen. Adauga apoi aluatul umed la amestecul de faina si amesteca bine.
    3. Aranjeaza aluatul in tava deja pregatita. Aseaza deasupra prunele iar intr-un bol amesteca ciocolata impreuna cu nucile maruntite si untul, impreuna cu 2 linguri de zahar. Aranjeaza cu lingura din loc in loc acest amestec dupa care pune prajitura la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.


  • Mod de servire

    Serveste prajitura cu prune, nuci si ciocolata calda, sau la temperatura camerei daca poti astepta :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu