sâmbătă, 30 martie 2013

Salata in stil coreean cu mini rosti


Ideea acestei retete mi-a fost "servita" de un prieten, Ede, pasionat si el de bucatarie si vinuri bune. Singura schimbare pe care am facut-o a fost sa prepar rosti la cuptor, in loc de metoda traditionala.
Vreau sa va mai spun ca ieri am avut intalnirea de 10 ani cu bucataria. Fix acum 10 ani am pregatit primul meu pui la rotisor. A fost prima mea experienta serioasa in bucatarie (in afara celebrilor mei cartofi prajiti, oua ochiuri si piure de cartofi.  Am stat o ora doar sa pornesc rotisorul cuptorului (deci azi celebrez si prima mea intalnire cu un rotisor)!!! Apoi a durat peste o ora sa fie gata puiul. De unde deduc ca lucrurile facute cu rabdare si pasiune dau roade. Fiindca imi amintesc ca atunci am fost tare mandra de mine si de cina buna pe care am pregatit-o, iar azi, iata-ma, cu un site culinar si 956 retete la activ 
Aseara am sarbatorit cum se cuvine acest eveniment, cu cina din poza si ocava rose.
Ingrediente pentru Salata in stil coreean cu mini rosti
1/2 salata verde
2 fire ceapa verde
germeni asortati (am folosit un mix de ridichi, lucerna si grau)
Mini Rosti la cuptor
2 cartofi mari
1 ceapa mica
1 lingura rasa amidon
3 liguri ulei (sau unt topit)
sare, piper negru
Dressing
5 linguri sos de soia (slab sarat)
3 lingurite otet de orez
1 lingurita buna zahar (sau miere)
1/2 lingurita ulei de susan
15 rasnite fulgi de chili
2 catei usturoi strivit
2 lingurite seminte susan (prajite)
Portii: 3
  1. Se dau cartofii si ceapa pe razatoare. Se adauga amidonul, putina sare, piper mai mult si uleiul. Se amesteca bine.
  2. Se ung forme de muffins cu ulei. Se pun cartofii in forme, cat sa le umpleti, apoi cu dosul unei linguri le apasati sa se aseze frumos in forme.
  3. Se da tava la cuptor, la 200C pentru cca 35-40 minute (pana cartofii sunt facuti, iar cei de pe margine sunt rumeni si crocanti si se pot scoate usor din forme).
  4. Pentru dressing se amesteca ingredientele.
  5. Se taie frunzele de salata fasii si ceapa verde rondele. Se amesteca, turnandu-se dressing peste ele (aproximativ jumatate din dressingul preparat).
  6. Se aseaza movilite de salata pe farfurii, deasupra se aseaza rosti, iar peste cate o movilita de germeni. Serviti dressingul ramas alaturi, pentru a putea fi turnat peste rosti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu