duminică, 31 martie 2013

Banane in sos de portocale


Propunerea mea pentru a inlocui clasicele banane caramelizate. Reteta duce aceasta idee la alt nivel. Caramelul imbogatit cu aroma sucului, cojii si lichiorului de portocale este pur si simplu delicios si te face sa nu te poti desparti de cratita dupa ce l-ai preparat. Vorbesc in cunostinta de cauza... 
Reteta am gasit-o pe siteul oficial Cointreau. Puteti servi sosul cu inghetata (de vanilie, cocos, frisca, cu nuci), clatite sau o felie de chec simplu.
Ingrediente pentru Banane in sos de portocale
2 banane
3 linguri de zahar (alb sau brun)
160 ml suc de portocale (eu am pus cumparat)
1/2 pastaie vanilie
1 priza buna scortisoara
1 portocala
1 lingura suc de lime
2 linguri lichior de portocale Cointreau
70 gr unt (82% grasime)
Banane in sos de portocale - Preparare
  1. Inainte de a incepe, pregatiti-va toate ingredientele, sa le aveti la indemana, fiindca totul se prepara rapid.
  2. Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza la foc mic, amestecand des, pana capata o culoare aurie.
  3. Se adauga 80 ml suc de portocale si se amesteca rapid. Daca in jurul lingurii caramelul s-a intarit un pic, lasati totul la foc mic pana "cocolosul" de caramel se dizolva complet in sirop.
  4. Adaugati atunci miezul razuit de la vanilie si scortisoara. Cresteti un pic puterea focului si lasati sosul sa fiarba pana incepe sa faca spuma deasupra (maxim 1 minut).
  5. Adaugati sucul de lime, lichiorul si coaja razuita de la portocala (prin razatoarea mica). Daca veti servi copiilor acest desert lasati sa dea cateva clocoteca sa se evapore alcoolul. Daca nu, luati imediat oala de pe foc.
  6. Adaugati in 3-4 transe untul taiat cubulete si amestecati pana e complet dizolvat. Adaugati restul de suc de portocale (cei 80 ml).
  7. Taiati bananele pe lung si apoi felii. Puneti-le in sos si amestecati.
  8. Se serveste sosul rece cu inghetata sau caldut cu clatite (clasice sau americane). Daca a stat la frigider se amesteca inainte de folosire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu