Ingrediente
Blat 1:
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
8 linguri nuca macinata
1 lingura cocos
Blat 2:
6 albusuri
10 linguri zahar
150 g nuca taiata cu cutitul
2 linguri faina
Crema:
6 galbenusuri
300 g zahar
500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca)
1 budinca vanilie
1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama)
1 plic. de finesse aroma de vanilie
frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata
ciocolata rasaMod de preparare
Blatul 1: -batem albusurile de la cele 8 oua, apoi adaugam zaharul, galbenusurile,nuca macinata, cocosul,faina. -punem ompozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt -bagam compozitia la copt in cuptorul preancalzit 30 min la 170 grade(sau depinde de cuptor). Verificam cu scobitoarea. -blatul se raceste iar apoi se taie in doua Blatul 2: -se bat albusurile, adaugam zaharul, nuca taioata cu cutitul, si la sfarsit faina. Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor. Se coace 35 minute la foc mediu, pana bezeaua devine aurie si nu se lipeste de degete. Crema: -frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul. Separat intr-o cratita punem 100 ml lapte si turman compozitia de oua. Amestecam pe foc cu lingura de lemn, repede sa nu se prinda. Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia.Lasam deoparte si ne facem budinca, din 400 ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Amestecam cele 2 compozitii la sfarsit, budinca cu compozitia de oua. Dam la racit. -untul trebuie sa ajunga la temperatura camerei -frecam putin untul cu mixerul iar apoi lingura cu lingura adaugam din compozitia de oua cu budinca, punem si plicul de finesse,vanilie. Se face o crema, spumoasa, gustoasa. Asamblare: -blatul cu nuca, crema,blat bezea,crema,blat cu nuca, frisca,ciocolata rasa nota: se poate folosi si ca tortMod de servire
Pofta buna!
Reteta Prajitura Victoria a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro
sâmbătă, 30 martie 2013
Prajitura Victoria, cu nuca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu