sâmbătă, 30 martie 2013

Prajitura cu piscoturi, capsuni si crema de fistic



  • Ingrediente

    1 pachet de piscoturi,
    250ml frisca lichida,
    250g mascarpone de la Delaco,
    100g zahar pudra,
    2 esente de fistic,
    2 picaturi de colorant verde gel,
    1 plic de gelatina,
    400g capsuni,
    100g fistic crud.
  • Mod de preparare

    Jumatate din cantitatea de capsuni, 200g, am folosit pentru a inmuia piscoturile. Le-am spalat, curatat, uscat, presarat cu zahar si lasat peste noapte intr-o farfurie adanca. Dimineata, farfuria plina de suc ;-) Am zdrobit capsunile si am avut un fel de piure zemos-pe care l-am incalzit la microunde pana cand a fost cald, nu fierbinte!- prin care am trecut fiecare piscot si l-am asezat frumos intr-o tava de chec acoperita cu folie alimentara.

    Bati frisca lichida cu 50g din zaharul pudra, esenta de fistic-eu nu am avut, deci nu am pus. Adaugi treptat si cate o lingura de mascarpone si amesteci pana se termina.
    Fisticul crud l-am tras un pic intr-o tigaie fara grasime, ca sa scap de pielita, l-am curatat, apoi l-am lasat sa se raceasca.
    Am macinat 50g de fistic crud in masina de macinat zahar si le-am adaugat in crema de frisca si mascarpone.

    Fisticul l-am macinat cu celelalte 50g de zahar, dar am pus si cateva boabe intregi in crema.

    Am pus si cele doua picaturi de colorant gel verde.

    Cele 200g de capsune spalate, curatate si uscate se taie marunt si se incorporeaza in crema de fistic. Cred ca au fost mai putine....huh...

    Prepari gelatina conform indicatiilor de pe plic.
    Cand gelatina e gata, deci e lichida, o turnam in fir subtire in crema si amestecam continuu.
    Dam crema la rece sa se intareasca putin, 10-12 minute, apoi o punem peste primul strat de piscoturi. Peste crema asezam al doilea rand de piscoturi trecute prin pireul de capsuni, iar deasupra faramitam cateva piscoturi uscate si presaram cateva jumatati de fistic crud.

    Dam la frigider pentru minim trei ore.
    Scoatem cu mare grija prajitura din tava cu ajutorul foliei, apoi tot cu mare grija dam folia deoparte si asezam prajitura pe un platou.
    Ultima capsuna care mi-a mai ramas, am taiat-o felii si am ornat prajitura.

    Feliem si servim! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu