marți, 2 aprilie 2013

Spaghete cu sos de ciuperci


Revenim la retetele de post... singurul lucru de care nu sunt sigura, e daca e voie sa se foloseasca vin la gatit in aceasta perioada. Sper ca da, e natural si e folosit intr-o cantitate mica, dar daca nu, doar il omiteti din reteta.
Ingrediente pentru Spaghete cu sos de ciuperci
200 gr spaghete
Sos de ciuperci
500 gr ciuperci champignon
1-2 catei de usturoi
30 ml vin alb sec
2 linguri cu varf sos de rosii spaniol (sau alt sos de rosii)
1 fir rozmarin
1/4 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita pudra de hribi
sare, piper negru
2-3 linguri ulei
Portii: 2
Spaghete cu sos de ciuperci - Preparare
  1. Se curata ciupercile de codite si se taie felii. Se soteaza in uleiul incins, presarate cu sare si piper negru. Se soteaza la foc mare, amestecand din cand in cand. Daca tigaia nu este suficient de larga, le puteti sota in ture.
  2. Cand ciupercile sunt moi si apa de pe ele s-a evaporat, se adauga usturoiul strivit si se soteaza inca 1 minut.
  3. Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
  4. Se adauga sosul de rosii, cimbrul, rozmarinul si pudra de hribi. Se adauga si 1/3 cana de apa. Se fierbe totul cu capac, pana sosul scade (cca 10 minute).
  5. Jumatate din ciuperci se pun in blender si se mixeaza pana devin pasta. Se amesteca cu restul ciupercilor. Se drege sosul de sare.
  6. In acest timp se fierb spaghetele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  7. Se scurg pastele si se pun peste sosul de ciuperci. Se amesteca bine.
  8. Se servesc stropite cu ulei de masline si parmezan in afara postului. Puteti presara cu "parmezan" vegan, adica cantitati egale de fulgi de drojdie cu alune caju si putina sare macinate in masina de cafea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu