marți, 2 aprilie 2013

Choux a la creme


Choux a la creme pentru ocazii speciale: de Ziua Indragostitilor, de Revelion sau orice alta sarbatoare speciala in care este potrivita servirea sampaniei, fiindca - surprizzzzaaaa!!! - aceste minunate choux sunt umplute cu o crema de sampanie.
Ingrediente pentru Choux a la creme
Aluat choux
120 ml lapte
100 ml apa
125 g unt
un strop de sare
1 lingura de zahar
150gr faina
4 oua
Crema de sampanie
250 ml sampanie (sau vin spumant/prosecco/cava)
250 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
110 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 lingurita esenta de vanilie
Glazura de ciocolata
100 gr ciocolata cu lapte
25 ml lapte
25 ml smantana pentru frisca
Bucati: 27
Choux a la creme - Preparare
  1. Prepararti crema de sampanie exact ca si cum preparati aceasta crema de vanilie. Diferenta este ca in loc de lapte folositi un amestec de sampanie si smantana pentru frisca.
  2. Daca doriti sa le glazurati, pregatiti crema de ciocolata: intr-un vas se pune laptele, smantana si ciocolata rupta bucatele. Se aseaza vasul pe abur si se lasa pana ciocolata e topita. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se lasa glazura la racit.
  3. Choux: se pune laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana incepe sa fiarba. Se adauga zaharul si se ia de pe foc.
  4. Se adauga toata faina o data si se amesteca repede pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit complet.
  5. Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune aluatul intr-un spritz de patiserie cu varf rotund simplu (de 1.5 cm am folosit).
  6. Pe tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt, se formeaza movilite din aluatul de choux. Cu degetul umed, aplatizati varfurile movilitelor.
  7. Se coc choux la 200C timp de 10 min, apoi la 180C timp de 20 minute (fara sa deschideti cuptorul).
  8. Se lasa choux la racit complet.
  9. Se pune crema de sampanie intr-un spritz de patiserie cu varf simplu subtire. Se umplu choux cu crema, introducand varful in choux si injectand crema. Se trec choux-urile cu varful prin glazura de ciocolata sau doar se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu