marți, 2 aprilie 2013

Ceafa de porc la gratar


Imi place sa pregatesc gratarele pentru pranz. Marinez carnea de seara si in pauza de masa dau o fuga pana acasa si in 10 minute pregatesc masa. Pun gratarele la fript si pana sunt gata fac o salata asortata sau, mai nou, folosesc legume marinate.
Ingrediente pentru Ceafa de porc la gratar
4 felii ceafa de porc (de cca 2 cm grosime; de 160 gr fiecare)
1/4 lime
Marinata
2 linguri condiment adobo
1 lingura boia dulce
1-2 ardei iuti uscati (optional)
3 catei usturoi
4 linguri ulei
50 ml apa
1 lingura otet
Portii: 4
Ceafa de porc la gratar - Preparare
  1. Preparam marinata: daca ati optata pentru o marinata picanta si vreti sa puneti ardeiul iute (cu sau fara samburi) trebuie sa-l prajiti intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se prajeste pana coaja incepe sa se rumeneasca si vedeti ca iese fum din tigaie.
  2. Puneti adobo, boiaua si ardeiul iute prajit in masina de cafea si macinati bine.
  3. Adaugati peste condiment, usturoiul strivit, uleiul, apa, otetul si amestecati.
  4. Puneti carnea in marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie acoperita si lasati la marinat intre 4 ore si 1 zi, la frigider.
  5. Incingeti tigaia grill (fara adaos de grasime) la foc mare timp de 3-5 minute. Trebuie sa fie super incinsa!
  6. Puneti carnea pe gratar si prajiti cate 3 minute pe fiecare parte.
  7. Scoateti-o pe o farfurie si lasati sa stea 3 minute.
  8. Serviti si amintiti-va sa turnati deasupra sucul lasata de carne in farfurie in care amestecati 1 lingurita suc de lime. Ca si garnitura: o salata asortata simpla.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu