Imi place sa pregatesc gratarele pentru pranz. Marinez carnea de seara si in pauza de masa dau o fuga pana acasa si in 10 minute pregatesc masa. Pun gratarele la fript si pana sunt gata fac o salata asortata sau, mai nou, folosesc legume marinate.
Ingrediente pentru Ceafa de porc la gratar
4 felii ceafa de porc (de cca 2 cm grosime; de 160 gr fiecare)
1/4 lime
1/4 lime
Marinata
2 linguri condiment adobo
1 lingura boia dulce
1-2 ardei iuti uscati (optional)
3 catei usturoi
4 linguri ulei
50 ml apa
1 lingura otet
1 lingura boia dulce
1-2 ardei iuti uscati (optional)
3 catei usturoi
4 linguri ulei
50 ml apa
1 lingura otet
Portii: 4
Ceafa de porc la gratar - Preparare
- Preparam marinata: daca ati optata pentru o marinata picanta si vreti sa puneti ardeiul iute (cu sau fara samburi) trebuie sa-l prajiti intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se prajeste pana coaja incepe sa se rumeneasca si vedeti ca iese fum din tigaie.
- Puneti adobo, boiaua si ardeiul iute prajit in masina de cafea si macinati bine.
- Adaugati peste condiment, usturoiul strivit, uleiul, apa, otetul si amestecati.
- Puneti carnea in marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie acoperita si lasati la marinat intre 4 ore si 1 zi, la frigider.
- Incingeti tigaia grill (fara adaos de grasime) la foc mare timp de 3-5 minute. Trebuie sa fie super incinsa!
- Puneti carnea pe gratar si prajiti cate 3 minute pe fiecare parte.
- Scoateti-o pe o farfurie si lasati sa stea 3 minute.
- Serviti si amintiti-va sa turnati deasupra sucul lasata de carne in farfurie in care amestecati 1 lingurita suc de lime. Ca si garnitura: o salata asortata simpla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu