marți, 2 aprilie 2013

Cartofi la cuptor


Anul trecut m-a gasit bunica in gradina alegand cartofi din astia mici dintr-o gramada adunata acolo si a venit intr-o fuga sa ma opreasca sa iau din cartofii pentru porci. Ca cica astia sunt mici si cine are rabdare sa-i curete, si imi da ea cartofi mari si faini pentru gatit. Cu greu i-am explicat ca astia imi plac cum se fac la cuptor si arata bine asa intregi si micuti si a inteles intr-un final... Anul acesta si-a adus aminte de mine si mi-a ales un sac cu cartofi mici special pentru a-i face la cuptor.
Ingrediente pentru Cartofi la cuptor
1 kg cartofi mici (cam cat o nuca)
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita rozmarin tocat marunt (proaspat sau uscat)
1/4 lingurita sare
chili fulgi (dupa gust, optional)
3-4 felioare de slaninuta afumata
Cartofi la cuptor - Preparare
  1. Se curata cartofii de coaja, se spala si se absorb cu servetele de hartie. Se adauga condimentele si se amesteca bine cu mana sa fie acoperiti.
  2. Se pun cartofii intr-o tava teflonata, fara grasime, intr-un singur strat. Se aseaza deasupra felioare de slaninuta.
  3. Se dau la cuptor la 250C pentru 45 minute, amestecand la fiecare 15 minute, ca sa se rumeneasca pe toate partile. La final scuturam tava ca sa se acopere cartofii de grasimea lasata de slaninuta. Se servesc imediat, cat sunt calzi (nu sunt buni reci sau reincalziti).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu