marți, 2 aprilie 2013

Uscator de fructe si legume


Am descoperit uscatorul de putin timp la prietena mea Alina care ma aprovizioneaza cu miere organica. Acum cateva luni chiar ca a castigat locul 2 la concursul de gatit in aer liber din Cluj-Napoca, prezentand platouri cu fructe uscate pe care le-au admirat Robert Rainford, Dan Chisu si alti bucatari de renume din Romania care au format juriul. Pe mine la inceput m-a atras ideea ca pot face vegeta de casa cu el dar apoi am descoperit ca fructele uscate sunt de departe mult mai bune decat cele din comert. Preferatele mele sunt prunele uscate si pepenele galben, ne-am batut cu Radu pentru ele 
Uscarea e una din cele mai bune metode de conservare, deoarece fructele isi pastreaza toate vitaminele, caci uscarea se face la temperaturi mici. Astfel puteti cumpara fructe si legume bio de la tarani cand e sezonul lor, le uscati si le pastrati in borcane inchise ermetic timp indelungat.
Puteti usca orice legume si verdeturi ca sa faceti vegeta de casa, boia de casa, clatite de rosii, condimente uscate pentru iarna etc.
De asemenea puteti usca pur si simplu felii de fructe cu el sau puteti uscat pulpa fructelor si obtineti clatite de fructe. Fructele astfel uscate le puteti folosi in prajituri, cu fulgi de cereale si lapte dimineata (va creati propriul musli cu fructe) sau le puteti consuma ca atare, ca snack intre mese.
Este un aparat electric, usuca repede si curat, are 5 trepte de putere, se pot usca fructe, legume, verdeturi, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 500 W sau 1000W (depinde de model). Din fabrica are 5 tavi etajate (extensibil pana la 15 etaje) o sita flexibila, o tavita plata si capacul.
Puteti citi mai multe despre uscator pe ezidri.ro, siteul are si un forum in caz ca aveti intrebari legate de el. Sediul central e in Cluj, dar uscatoruls se poate comanda si online iar in urmatoarele orase livrarea e gratuita: Bucuresti, Cluj-Napoca, Zalau, Satu-Mare, Carei, Baia-Mare, Bistrita, Dej, Gherla, Targu-Mures, Reghin, Timisoara, Arad, Oradea, Caransebes, Resita, Alba-Iulia, Sibiu, Brasov, Fagaras.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu