marți, 2 aprilie 2013

Biscuiti cu aroma de portocala


Biscuitii bretoni a la Pierre Herme imprastie aroma Craciunului in casa.
Ingrediente pentru Biscuiti cu aroma de portocala
300 gr faina alba
220 gr unt (la temp. camerei)
200 gr zahar
5 galbenusuri de ou
1 portocala
1 lingurita praf de copt
1/2 lingrita sare
Biscuiti cu aroma de portocala - Preparare
  1. Se freaca cu mixerul untul, coaja rasa a portocalei si zaharul pana mare parte din zahar e dizolvat.
  2. Se adauga galbenusurile (pe rand) si se mai mixeaza 1 minut dupa ce le-ati incorporat pe toate.
  3. Se adauga faina cernuta cu sarea si praful de copt si se amesteca usor, de data asta cu o paleta (sau cu mana) doar pana faina e incorporata.
  4. Se imparte aluatul in doua si li se da forma de rulou. Se ruleaza in folie de plastic. Se dau rulourile la frigider minim 4 ore.
  5. Se taie din rulouri felii de 1/2 cm grosime si se aseza in hartii de muffins (pentru a-si pastra forma rotunda la copt).
  6. Se dau la cuptor la 170C pentru 12 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu