marți, 2 aprilie 2013

Tocanita filipineza de porc si pui


Ingrediente simple. Preparare minimalista. Sosul bestial. Eu zic ca am inceput anul cu dreptul. Ce ziceti, va face cu ochiul acest adobo?
Ingrediente pentru Tocanita filipineza de porc si pui
500 gr carne de pui (pulpe dezosate)
500 gr carne de porc (ceafa)
6 catei mari de usturoi
4 linguri sos de soia
2 linguri otet de orez
2 linguri otet de vin alb
1 lingura sos de stridii (oyster sauce; optional)
2 foi dafin
1 lingurita piper negru macinat
1 1/2 cana apa
Portii: 3-4
Timp de preparare: 1 ora 35 minute
Tocanita filipineza de porc si pui - Preparare
  1. Se taie carnea bucati marisoare.
  2. Intr-o oala se amesteca restul ingredientelor (cateii de usturoi se pun curatati, dar intregi). Se adauga carnea in oala si se amesteca bine.
  3. Se pune oala pe foc si se aduce la fierbere. Se da focul la mic (tocanita cat sa bolboroseasca usor) si se fierbe 1 ora. Nu se amesteca in acest timp in oala.
  4. Se da focul la mediu si se mai fierbe pana sosul scade binisor (cca 20 minute).
  5. Se scoate carnea cu o paleta cu gauri din sos si se prajeste intr-o tigaie in care se pune ulei doar cat sa formeze o pelicula subtire pe fund. Se prajeste carnea pana se rumeneste pe ambele parti.
    * acest pas este optional; prajiti carnea doar daca doriti
  6. Se scoate carnea din tigaie si se aseaza intr-un bol. Se toarna sosul peste ea.
  7. Se serveste cu orez fiert.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu